Bányászati területek - Book page

Bányászati területek legfrissebb nyilvántartása

Az alábbi linkekről letölthető az érvényes hatósági engedéllyel rendelkező bányászati területek digitális térképének aktuális változata PDF és KMZ formátumban (Zip programmal tömörítve). A térkép és az adatok tájékoztató jellegűek!

 

A legfrissebb letölthető változat:

A PDF formátumú digitális térkép használata

 

A PDF („ portable document format ”) térkép előnye, hogy az általánosan elterjedt Adobat Reader programmal használható. (Ugyanakkor ez kevesebb térképkezelő funkció használatát teszi lehetővé, mint a PMF változat.)

A térképet tartalmazó tömörített állomány tetszőleges könyvtárba letölthető a saját gépre. Letöltése után ki kell bontani az állományt, majd a *.pdf fájlt kell megnyitni (miután az Adobe Reader 9.x telepítve van).

A PDF térkép használatához szükséges, ingyenes Adobe Reader 10.1 program letölthető itt:

letöltés>>

A térkép tartalmának megjelenítéséhez az ArcReader ablakban a bal oldali panelen található „Rétegek (rétegek megtekintése és tartalmuk megjelenítése/elrejtése)” gombra kell kattintani. A térképkezelő funkciók az Eszközök menüből érhetők el.
A PDF-térkép használatához további tudnivalók találhatók az Adobe Systems Inc. webes súgójának Layers (Rétegek) weboldalán.

Figyelem! Az Adobe Reader 9-nél korábbi verziói nem kezelik a PDF formátumú térképeket.

 

A KMZ formátumú digitális térkép használata

 

A KMZ formátumú térkép a Google Earth és egyéb alkalmazásokban jeleníthető meg. (A KMZ kiterjesztésű állomány a KML formátumú térkép Zip programmal tömörített változata. A KML ( „Keyhole Markup Language” ) pedig térképi alakzatok – pontok, vonalak, poligonok stb. – tárolására és megjelenítésére szolgáló XML-alapú fájlformátum. Nevében a „Keyhole” név a térképformátumot kifejlesztő Keyhole Inc. cégre utal, amelyet a Google 2004-ben felvásárolt.)

A térképet tartalmazó tömörített állomány tetszőleges könyvtárba letölthető a saját gépre. Letöltése után ki kell bontani az állományt, majd a *.kmz fájlra kell kattintani. A KMZ fájl megnyitásával elindítjuk a Google Earth programot – feltéve, ha az telepítve van az adott gépre –, és a Google Earth megjeleníti a KMZ térképet.

A KMZ térkép használatához szükséges, ingyenes Google Earth program letölthető itt: http://www.google.com/earth/download/ge/agree.html

Book table of content contents