Mineral Resource Expert Group – MREG - ülés

2018 ápr. 25.

2018. április 18-19-én Budapesten tartotta ülését az európai földtani szolgálatokat tömörítő EuorGeoSurveys szervezet ásványi nyersanyagokkal foglalkozó munkabizottsága (Mineral Resource Expert Group – MREG (http://www.eurogeosurveys.org/expertgroups/mineral-resources).

      Az ülésen a résztvevők áttekintették az aktuális és nagyszámú európai uniós pályázatot, amelyben a földtani szolgálatok részt vesznek (Minerals4EU, MIREU, ORAMA, NEXT), valamint a júliusban a GeoERA program keretében induló új nyersanyagos tematikájú pályázatokat is.

      Az ülés másnapján a résztvevők szakmai kirándulás keretében látogatták meg a lábatlani Holcim Cementgyár Emlékközpontot és Tudástárat, a süttői édesvízi kőfejtőt, az almásfüzitői vörösiszap tárolót, valamint a tatai geológiai parkot.

      A programon az EuroGeoSurveys főtitkára is jelen volt, DG GROW képviselője videokonferenciára jelentkezett be, előadásukban mindketten kiemelték az életciklus elemzés és a körkörös gazdaság fontosságát a 21. századi fenntartható nyersanyag gazdálkodásban.

A rendezvényről részletesen itt olvashatnak.

Kép
mreg_meeting.jpg